19:00

IFK Emtunga

Referat: Vedums AIS - IFK Emtunga

Förlust för A-laget mot Emtunga

För andra hemmamatchen i rad fick vi se oss besegrade med 2-1 på Nordvalla då gästande Emtunga avgick med segern. Matchen var lika jämn som de tre tidigare matcherna vi spelat, men vår oförmåga att skapa chanser gjorde att det inte blev några poäng den här gången!

Den första halvleken bjöd på förhållandevis bra spel från vår sida där vi hade klart mer boll än Emtunga. Sett till spelet ute på planen kändes därför 0-2 i paus helt ologiskt utifrån händelserna och då var det dessutom två ”onödiga mål” som vi bjöd på. Vi visste redan innan matchen att Emtunga är vassa i djupled om de får ställa om fort och trots det tappade vi huvudet några gånger och stod för mindre genomtänkta felpass. Detta var också precis vad som hände vid Emtungas ledningsmål!

Efter en halvtimme var tyvärr också Robin Lennartsson tvungen att kliva av med en sträckning och vi tvingades till omdispositioner. Mycket olyckligt för vår del eftersom Robin kommit väldigt bra in i matchen och styrt vårt spel så långt. Även Emtunga drabbades av skador i den första halvleken så även på den fronten var det jämnt.

Strax innan halvtidsvilan kom som sagt även 2-0 och detta efter en frispark från långt håll, som man givetvis inte får bjuda på. 2-0 målet kom inte helt oväntat då vi efter Robins uttåg tappat lite i positionerna och Emtunga fått mer att säga till om.
Just detta har varit lite typiskt för oss hittills där vi tenderar att släppa in ett mål så fort vi har en kortare svacka i matcherna.

Den andra halvleken blev en lång jakt på kvittering för vår del. Anders Svantesson gjorde en tillfällig comeback och hoppade in som mittback i andra halvlek, undertecknad flyttade upp på mittfältet och Jonas Aronsson spelade högerytter.
Vi startade i ett högt tempo och kunde relativt snabbt få till ett reduceringsmål då Fredrik Möller tryckte in en retur. Efter målet var Emtunga i gungning, men vi lyckades trots bra tryck inte komma till några vassa lägen.

Istället blev matchen allt mer oordnad när vi försökte trycka upp mycket folk. Vi tappade lite av vår aggressivitet i försvaret samtidigt som Emtungas offensiva spelare är duktiga på att plocka in bollarna och fördela vidare. Våra anfall blev också alldeles för korta och den matchbilden passade bortalaget perfekt.

Trots alla våra försök och en bra inställning hos samtliga var gästerna närmare att utöka ledningen än att vi skulle kvittera. Totalt sett en helt jämn match där jag tycker att vi vinner lite fler närkamper, men där Emtunga trots det lyckas komma till fler avslut än oss. Oavgjort hade känts rättvist, men man vinner inga enkla poäng i årets serie.

Vi kommer att jobba vidare med vårt anfallsspel och hoppas dessutom att den lilla ängsligheten som fortfarande finns också ska försvinna. Vi behöver spelare som kliver fram och vågar vinna istället för att vara rädda för att förlora och det är upp till oss tränare att få fram den inställningen fullt ut.

Stor eloge till Daniel Möller som trots en rejäl förkylning slet hårt i 90 min. Tror inte att Daniel spelat hela matchen om inte Robin Lennartsson tvingats utgå tidigt, men han är verkligen en fantastisk lagspelare. Alla andra får också godkänt, men framöver behöver vi också fler individuella prestationer som är mer än godkända!

Ny match redan på tisdag och då är återigen Daniel Josefsson och Johan Andersson disponibla. Även Tobias Åkesson är på väg tillbaka och Simon Svensson har spelat de två sista U-lags matcherna med gott resultat. Förhoppningsvis kan vi ha dessa båda herrar tillbaka på riktigt om en knapp månad och sedan ber jag till högre makter för att åter få med Marcus Holgersson, Erik Haglund och på sikt även Henrik Krook.